Najlepsze produkty do czyszczenia
Najlepsze produkty do czyszczenia
Intensywniejsza kawa dająca mocno czekoladowe doświadczenia, idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych.
Peruwiańska kawa, uprawiana wysoko w górach, charakteryzuje się nutami słodkiej czekolady, prażonych na maśle migdałów. Jest intensywniejsza od kaw Brazylijskich oraz doskonale zbalansowana!
Kawa w ziarnach.
Kawy DE-COFFEE osiągneły 81 punktów w 100 punktowej skali Specialty Coffee Association.
Kawy z przedziału między 80 a 100 punktów należą do grupy "Specialty", czyli są to kawy specjalistyczne, zdecydowanie lepsze niż kawy premium obecne na rynku. Kawy z przedziału "Specialty" zaliczane są do najlepszych kaw na świecie!
Punkty przydzielane są przez selektywnie wybranych międzynarodowych kiperów, czyli sędziów sensorycznych, którzy oceniają próbki kawy i kwalifikują jej jakość. Sędziów spełniających wymogi rankingu Specialty Coffee Association, jest w Polsce tylko sześciu.
Brazylijska kawa o jednorodnym smaku, wypalana w średnim stopniu, czemu zawdzięcza swoją delikatność.
Gatunek ziaren
▶ 100% Arabica
Stopień wypalenia
▶ średni
Pochodzenie
▶ Peru
Miejsce uprawy ziaren
▶ Wysokie tereny górzyste
Nuty smakowe
▶ słodka czekolada
▶ prażone na maśle migdały
Intensywność (goryczka)
▶ 3 / 5
Kwaskowość (owocowość)
▶ 2 / 5
DE-COFFEE jest marką własną Laboratorium Pani Domu.
Aby dostarczyć naszym Klientom kawę najwyżej jakości zdecydowaliśmy się na jej samodzielną dystrybucję. Starannie dobieramy ziarna oraz proces ich wypalania, aby dostarczyć kawę absolutnie najwyższej jakości.
Po otwarciu opakowania kawy w pomieszczeniu zacznie unosić się wyjątkowy aromat świeżo wypalonej kawy, który będziemy mogli przenieść wprost do filiżanki, po zaparzeniu kawy w ulubiony dla siebie sposób.
Wszystkie kawy dostępne na półkach dużych sklepów pod względem jakości pozostawiają wiele do życzenia. Dzieje się tak, ponieważ, aby kawa miała pełnie swojego smaku oraz aromatu musi być zaparzana w najlepiej jak najmniejszym czasie od jej wypalenia. Na marketowych półkach nie ma miejsca na krótki termin przydatności, dlatego kawy w większości przypadków nie posiadają choćby informacji o dacie jej wypalenia. Znaleźć na nich możemy jedynie termin ostatecznego użycia.
Osobną, ale jakże fundamentalną kwestią jest również jakość samych użytych ziaren. W dużych palarniach, aby zmniejszyć koszty produkcji często używa się ziaren, które nie przeszły selekcji, aby stać się kawami premium, czy specialty. W większości są to również ziarna zbierane mechanicznie, które charakteryzują się gorszą jakością.
Dlaczego więc mimo tych wad kawa z marketu nadaje się do picia?
Ponieważ do jej wypalania używa się bardzo wysokiej temperatury (sięgającej do nawet 300°C), która to zabija w niej większość smaku oraz mocnym wypaleniem przykrywa wyżej wymienione błędy. Co więcej, po takim paleniu, dla szybkiego schłodzenia kawa podawana jest kąpieli wodnej, co dodatkowo wypłukuje z niej olejki eteryczne i jeszcze bardziej spłyca smak.
Kawa to zdecydowanie jeden z najpopularniejszych napojów na świecie, jak i ulubiony napój wielu z nas. Przy obecnej na rynku mnogości dostępnych kaw z lokalnych kawiarni nierozsądnie jest kupować taką, która znajduje się na sklepowej półce i jedynie ładnym opakowaniem udaje kawę premium.
Opis
Specyficzne kody
Ten produkt nie ma jeszcze żadnych opinii.